Joskus paras aika aloittaa on kiireen keskellä. Kun on kiireinen ja toimelias, ei nälkä vaivaa eikä ehdi ajatella diettiä tai ruokaa. Itse polkaisin elintapamuutoksen käyntiin kuukautta ennen esikoisen syntymää.

Elintapamuutoksen sovittaminen kiireiseen elämään voi olla haastavaa, mutta se on täysin mahdollista, kun otat käyttöön muutamia strategioita ja teet realistisia muutoksia. Osa ideoista ja vinkeistä on päivän selviä yksinkertaisia asioita, mutta useimmat ratkaisut, etenkin kiireeseen ja ajanpuutteeseen ovat aina yksinkertaisia.

Oletko aina myöhässä? Lähde aikaisemmin liikkeelle.
Meneekö käsi herkkukaappiin aina iltaisin? Vältä menemistä herkkukaapin läheisyyteen iltaisin tai älä osta sinne enää mitään.
Aamuisin väsyttää yöunien vähyyden takia. Mene aikaisemmin nukkumaan.
Ei ole aikaa liikkua tai syödä hyvin? Herää aikaisemmin aamulla liikkumaan, harrasta työmatkaliikuntaa, syö töissä hyvin ja kotona vähän huonommin.

Suunnittele etukäteen: Aikatauluta viikko etukäteen ja varaa aikaa terveellisille elämäntavoille, kuten liikunnalle ja terveelliselle ruokailulle. Näin voit varmistaa, että sinulla on aikaa näille tärkeille asioille.

Priorisoi terveelliset vaihtoehdot: Kiireessä saattaa olla houkuttelevaa valita nopeasti saatavilla oleva epäterveellinen vaihtoehto. Suunnittele ja valmista etukäteen terveellisiä välipaloja ja aterioita.

Lyhyet, tehokkaat harjoitukset: Ei ole välttämätöntä viettää tuntikausia kuntosalilla. Keskity lyhyisiin ja tehokkaisiin harjoituksiin, kuten korkean intensiteetin intervalliharjoitteluun (HIIT), joka voi tuottaa hyviä tuloksia lyhyessä ajassa.

Hyödynnä lyhyitä taukoja: Jos sinulla on kiireinen päivä, hyödynnä lyhyitä taukoja liikkumiseen. Pienikin kävelylenkki tai venyttely voi auttaa sinua pysymään aktiivisena.

Monipuolista liikuntaa arkeesi: Voit sisällyttää liikunnan päivittäiseen rutiiniisi tekemällä aktiivisia valintoja, kuten kävelemällä portaiden sijasta hissillä, kävelemällä työpaikalle tai käyttämällä pyörää.

Valmistele ruoka etukäteen: Viikonloppuisin voit valmistaa aterioita etukäteen ja pakastaa ne annoksittain. Tällöin sinulla on aina terveellinen vaihtoehto saatavilla kiireisinä päivinä.

Rentoudu ja hallitse stressiä: Kiireinen elämä voi olla stressaavaa, ja stressi voi vaikuttaa negatiivisesti terveellisiin elämäntapoihin. Kokeile rentoutumismenetelmiä, kuten meditaatiota tai hengitysharjoituksia, pitääksesi stressitasosi kurissa. Stressi ja kiire voi olla myös positiivinen asia. Kun pysyt kiireisenä ei nälkä huuda korvien välissä eikä ruoka ole koko ajan mielessä.

Aseta realistiset tavoitteet: Älä aseta liian suuria tavoitteita liian nopeasti. Aloita pienillä muutoksilla ja lisää niitä vähitellen.

Tärkeintä on löytää tasapaino ja tehdä realistisia muutoksia, jotka sopivat elämäntilanteeseesi. Pienetkin parannukset voivat ajan mittaan johtaa merkittäviin tuloksiin ja aina jos on tahtoa, löytyy myös keinoja.

Monet voivat aloittaa tästä: lopeta telkkarin tuijotus ja puhelimen selaus iltaisin ja mene nukkumaan. Aamulla heräät aikaisemmin ja teet sen pituisen liikuntasuorituksen mitä ehdit.

Kun heti aamusta teet HIIT treenin, tiedät ainakin ettei päivä siitä hirveästi huonommaksi voi mennä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *