Entä millä tavalla? Mikä on hyvä tasapaino lihaskuntoharjoittelun ja kestävyysliikunnan välillä?

Liikunnan suositukset vaihtelevat eri terveysjärjestöjen välillä, mutta yleisesti ottaen useimmat suosittelevat aikuisten harrastavan vähintään 150 minuuttia viikossa kestävyystyyppistä liikuntaa viikossa. Eli kävelyä, juoksua, pyöräilyä mitä tahansa keholla tehtävää liikkumista. Tämä voi jakautua esimerkiksi 30 minuutin liikuntasessioihin viitenä päivänä viikossa. Tämän lisäksi olisi hyvä tehdä lihaskuntoharjoituksia vähintään kahdesti viikossa.

Alla hieman tarkempia suosituksia.

Aerobinen liikunta:

  • Vähintään 150 minuuttia kohtalaisen intensiivistä liikuntaa viikossa (esim. kävely, pyöräily tai uinti).
  • Tai vähintään 75 minuuttia voimakkaan intensiivistä liikuntaa viikossa (esim. juoksu tai tehokas pyöräily).
  • Voit myös yhdistää näitä kahta, esimerkiksi 30 minuutin kävelylenkki useana päivänä viikossa ja yksi tai kaksi intensiivisempää harjoitusta.

Lihaskuntoharjoitukset:

  • Vähintään kahdesti viikossa.
  • Harjoituksia voi tehdä esimerkiksi kuntosalilla, kehonpainoharjoitteluna kotona tai käyttäen erilaisia kuntoiluvälineitä.

Liikunnan tulisi olla monipuolista ja mukavaa, jotta se on mahdollisimman yksinkertaista toteuttaa.

Sanoisin, että useimmat ihmiset käyvät 2-3 kertaa viikossa kuntosalilla tekemässä lihaskuntoharjoittelua ja harrastavat 2-4 kertaa viikossa kestävyysliikuntaa.

Se millainen rytmitys sinulle sopii riippuu monista tekijöistä. Jos haluat ottaa asiasta selvää, ota yhteyttä niin katsotaan sinulle se paras tapa harrastaa monipuolista liikuntaa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *