Paras aika oli aloittaa eilen, toiseksi paras on tänään.

Elintapamuutoksen aloittaminen on mahdollista milloin tahansa, ja paras aika on se, kun olet siihen itse valmis. Tärkeintä on löytää henkinen valmius ja motivaatio tehdä muutoksia elämäntapoihisi.

Nyt:

  • Paras aika aloittaa on usein juuri nyt. Älä lykkää muutosta tulevaisuuteen. Pienet, kestävät muutokset voivat alkaa heti. Aloita pienistä muutoksista. Esim. lisää kasviksien määrää jokaisella aterialla ja klassikko esimerkki, kävele portaat hissin sijasta.

Merkkipäivät:

  • Jotkut ihmiset löytävät motivaatiota aloittaa elintapamuutos tiettyinä merkkipäivinä, kuten syntymäpäivinä, uudenvuodenpäivänä tai muina henkilökohtaisina merkkipäivinä. Älä kuitenkaan tee liian suuria lupauksia heti alkuun. Uudenvuodenlupaukset kaatuvat useimmiten siihen kun yritetään saada jotain aikaiseksi liian lyhyessä ajassa. Painonpudotus on kestävyyslaji, ei sprintti.

Elämäntilanteen muuttuessa:

  • Uusi työ, muutto tai muu elämäntilanteen muutos voi olla hyvä aika aloittaa elintapamuutos, koska uudet rutiinit voivat olla helpompi ottaa käyttöön. Älä kuitenkaan ahnedi muutoksien kanssa. Pieni askel kerrallaan maaliin asti on parempi kuin juosta päin seinää.

Lääkärin suosituksesta:

  • Lääkärin tai terveydenhuollon ammattilaisen antamat suositukset voivat olla vahva motivoiva tekijä elintapamuutoksen aloittamisessa, erityisesti jos terveysongelmat liittyvät nykyisiin elintapoihisi.

Henkilökohtaiset tavoitteet:

  • Kun asetat selkeät ja motivoivat tavoitteet itsellesi, voit käyttää niitä sysäyksenä aloittaa elintapamuutos.

Stressin tai elämänhaasteiden aikana:

  • Joillekin ihmisille stressi tai vaikeudet voivat olla käännekohta, joka saa heidät miettimään elintapojensa parantamista.

Kausivaihtelut:

  • Vaihtuvat vuodenajat voivat olla hyviä aikoja aloittaa elintapamuutos, kuten keväällä, kun luonto herää eloon, tai syksyllä uuden kouluvuoden alkaessa.

Ystävien tai perheen tuella:

  • Kun ympärilläsi on tukiverkosto, saatat kokea vahvempaa kannustusta ja tukea elintapamuutokseen.

Muista, että elintapamuutos on prosessi, ei pikaratkaisu. Tärkeintä on tehdä muutoksia, jotka sopivat elämäntilanteeseesi ja joita voit ylläpitää pitkällä aikavälillä.

Oikeanlaisen henkilökohtaisen valmennuksen avulla elintapamuutos voidaan tehdä hyvin yksinkertaisesti! Ota yhteyttä jos haluat kuulla asiasta lisää.

Lue myös https://www.pupelson.fi/laihdutus/miten-elintapamuutos-kannattaa-aloittaa/

Samankaltaiset artikkelit

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *