Itseasiassa suurin vaikutus painonpudotukseen tulee siitä mitä syö, ei siitä kuinka paljon liikkuu, mutta laihtuminen ilman liikuntaa voi olla haasteellista, koska liikunta edistää kalorien polttamista ja yleistä terveyttä. Käydään muutama pointti läpi asiaan liittyen.

Ravitsemus: Painonhallinnassa keskeistä on terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio. Vältä pikaruokaa, runsaasti sokeria ja tyydyttyneitä rasvoja sisältäviä ruokia. Panosta sen sijaan kasviksiin, hedelmiin, täysjyväviljoihin ja vähärasvaisiin proteiininlähteisiin.

Ateriarytmi: Syö säännöllisesti ja vältä suurten aterioiden välistä napostelua. Pienemmät ateriat tasaisin väliajoin auttaa ylläpitämään verensokeritasoja ja estämään äkillisiä nälkätiloja.

Annoskoot: Tiedosta, kuinka paljon syöt. Käytä pienempiä lautasia ja annoskokoja välttääksesi ylensyöntiä. Tavallinen annos näyttää pienemällä lautasella paljon suuremmalta. Näin huijaat itseäsi, hyvällä tavalla. Parempi huijata itseään näin, kuin että joka kerta kun tekee voileipää, vetää puolet juusto paketista ohimennen leipää tehdessä ja sitten ihmetellään, enhän minä edes syö mitään.

Tietoinen syöminen: Ole tietoinen syömäsi ruoan mausta ja annoskoosta. Tietoinen syöminen auttaa välttämään liikasyömistä.

Unen laatu: Riittävä ja hyvälaatuinen uni on tärkeää painonhallinnan kannalta. Unen puute voi vaikuttaa ruokahalun säätelyyn ja tehdä laihduttamisesta vaikeampaa. Unenpuute pistää myös aivot huutamaan sokeria ja rasvaa, kaikkea josta voi saada energiaa nopeasti.

Stressinhallinta: Pitkäaikainen stressi voi vaikuttaa painoon. Yritä löytää stressinhallintakeinoja, kuten joogaa, meditaatiota tai rentoutumisharjoituksia.

Jos haluat laihtua, on sinun energiatasapainosi oltava miinuksella. Ota yhteyttä niin katsotaan sinulle oikeanlainen painonpudotus valmennus, johon sisältyy ruokavalio ja treeniohjelma tai pelkkä ruokavalio/ravitsemusneuvonta.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *