”Myo reps” on harjoittelutekniikka, joka perustuu klusterisarjojen periaatteisiin. ”Myo reps” on lyhenne sanoista ”myofibrillar repetitions”, ja se on kehitetty ruotsalaisen voimavalmentajan Børge Fagerlin toimesta.

”Myo reps” -harjoittelu koostuu pääasiassa seuraavista vaiheista:

Ensimmäinen sarja: Suoritetaan perinteinen suora sarja, esimerkiksi 12 toistoa failureen, joka toimii lämmittelynä ja aktivoi lihakset.

Aktivointisarja (Cluster Set): Tämän jälkeen tehdään klusterisarja, joka on jaettu lyhyisiin osiin ja sisältää vain muutamia toistoja. Esimerkiksi 3–5 toistoa, jonka jälkeen pidetään lyhyt lepotauko.

Myo reps -toistot: Pääosa ”Myo reps” -harjoittelusta tapahtuu tämän jälkeen. Tehdään lyhyitä sarjoja (noin 1-5 toistoa) klusterisarjan sisällä, ja näitä toistoja toistetaan useita kertoja peräkkäin ilman pitkiä lepojaksoja.

Esimerkiksi, jos olet suorittanut ensin klusterisarjan 5 toistoa ja sen jälkeen pidät 5-10 sekunnin lepotauon, voit jatkaa tekemällä ”Myo reps” -sarjoja, esimerkiksi 3 toistoa kerrallaan, kunnes et enää pysty suorittamaan enempää kuin yhden toiston.

”Myo reps” -harjoittelun tavoitteena on väsyttää lihakset tehokkaasti ja tuoda lihakseen maksimaalinen ärsyke, mikä edistää voimantuottoa ja lihaskasvua.

Näitä tehdessä on tärkeää muistaa pitää huolta, että tekniikka pysyy kunnossa loppuun asti.

Voit myös tehdä klusterisarjan esimerkiksi tällä tavalla:

Myo match set

Teet ensimmäisen suoran sarjan failureen. Esimerkiksi 12 toistoa.

Tämän jälkeen teet seuraavan sarjan myös failureen. Sanotaan, että saat 10 toistoa.

Pidät 5-10 sekunnin tauon ja teet loput kaksi toistoa, jotta saat saman verran kuin ensimmäisessä sarjassa.

Tee loput sarjat samalla tavalla ja yritä saada saman verran toistoja kuin ensimmäisessä sarjassa, meni siihen kuinka monta klusterisarjaa tahansa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *