Supersarja on kuntosaliharjoittelun termi, joka viittaa kahteen peräkkäiseen liikkeeseen, jotka tehdään ilman taukoa niiden välillä. Liikkeet voi kohdistua eri lihasryhmiin tai samaan lihasryhmään. Supersarjojen tarkoituksena on lisätä harjoituksen tehokkuutta ja tehdä harjoittelusta monipuolisempaa.

On olemassa erilaisia supersarjojen muotoja. Tässä muutamia esimerkkejä:

Agonistinen-antagonistinen supersarja: Tässä supersarjassa tehdään ensin liike, joka kohdistuu tiettyyn lihasryhmään (agonisti), ja sitten heti perään liike, joka kohdistuu vastakkaiseen lihasryhmään (antagonisti). Esimerkiksi rinta- ja selkälihakset tai hauis- ja ojentajalihakset.

Saman lihasryhmän supersarja: Tässä supersarjassa tehdään kaksi erilaista liikettä peräkkäin, jotka molemmat kohdistuvat samaan lihasryhmään. Tämä auttaa väsyttämään lihasta eri kulmista ja eri tavoin.

Supersarjojen avulla pystytään lisätä harjoittelun intensiteettiä. Ne voivat myös säästää aikaa, kun liikkeiden välillä ei ole pitkiä lepotaukoja. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että ne suoritetaan oikealla tekniikalla välttääkseen loukkaantumisia.

Lue myös https://www.pupelson.fi/lihaskasvu/pudotussarja/

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *