Riippuu hyvin paljon lähtötilanteesta ja siitä miten määritellään kesäkunto.

Eli tavallaan kyllä, mutta oikeastaan ehkä ei. Terminen kesä alkaa Toukokuun loppupuolella eli noin 12 viikon kuluttua. Oikeanlaisella harjoittelulla ja ravinnolla on mahdollista pudottaa jopa 1kg viikossa rasvaa. Hitaampi tahti on pidemmällä juoksulla kannattavampaa, mutta jos pudotettavaa on paljon, 1kg per viikko tahti on täysin sopiva tahti. Jos paino on jo valmiiksi lähellä ”normaalipainoa”, rasvapainon pudotus kannattaa tehdä 0,5 – 0,75kg per viikko tahti.

Miten tämä kannattaa aloittaa? Vaihdanko kaikki ateriat heti salaattiin ja hedelmiin? Jätänkö aamupalan syömättä? Alanko noudattamaan VHH-ruokavaliota? Kaikki käy, kunhan saat energiatasapainon miinukselle. Kaikki ruokavaliot ja dietit, joissa paino putoaa, on kyse vain ja ainoastaan siitä, että energiatarpeesi on miinuksella.

Voit kokeilla myös yksinkertaista tapaa, joka tulee tässä:

  1. Aloita ensin tekemällä aktiivisuudesta säännöllistä. Pyri saamaan esimerkiksi 10 000 askelta päivässä JOKA päivä. Jos 10 000 on helppo, tähtää korkeammalle.
  2. Seuraa painoasi punnitsemalla itsesi aamuisin mahdollisimman vähissä vaatteissa 3-7 krt /vko tai voit tarkastella itseäsi peilistä ja seurata sitä kautta muutoksia.
  3. Jos syöt paljon herkkuja ja suoraan sanottuna turhaa paskaa, karsi ne ensimmäisenä pois ruokavaliosta ja panosta oikeaan ruokaan. Pyri syömään 3-5 krt päivässä.
  4. 3 – 4 viikon jälkeen jos et enää huomaa muutoksia painossa ja peilikuvassa, lisää aktiivisuutta tai karsi pieni määrä ravintoa jokaiselta aterialta. Voit myös tehdä molemmat.
  5. Katso kohta 2.
  6. Suorita kohta 4.

Ja kun 12 viikkoa tulee täyteen, olet 8-10 kg kevyempi ja valmis kesän rientoihin.

Mutta sitten herää kysymys, miten pidän pudotetun painon poissa? Lue tämä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *