Otsikon periaatteella pudotin vuoden 2022 aikana painon 120 kg -> 90 kg. Linkin takaa löytyy muutama kuva näiltä ajoilta. Kuvissa paino 112 kg, koska tuohon mennessä painoa oli pudonnut jo 8 kg.
https://www.instagram.com/stories/highlights/17901416561792631/

Mikä on IIFYM?

”If it fits your macros” (IIFYM) on ruokavalion periaate, joka keskittyy nimenomaan ”makrojen” hallintaan ja niiden sovittamiseen omiin tavoitteisiin. IIFYM:n idea siis on makroravinteiden (proteiini, hiilihydraatit ja rasva) seuraamista, että päivittäinen ruokavalio vastaa tiettyjä ravintoainetarpeita.

Idea perustuu siihen, että painonhallinnassa ja kehonkoostumuksen muokkaamisessa ei ole välttämätöntä rajoittaa tiukasti tiettyjen ruokien tai ruokaryhmien kulutusta. Sen sijaan tarkastellaan makroravinteiden määrää grammoissa, ja näin voi valita, mitä ruokia syö täyttääkseen nämä makrotarpeet.

Kun määrittelee päivittäisen kalorimääränsä ja jakaa sen proteiinin, hiilihydraattien ja rasvan kesken, voi sovittaa ruokavaliotaan omiin mieltymyksiinsä. Tämä antaa joustavuutta ruokavaliossa ja mahdollistaa erilaisten ruokien nauttimisen, kunhan ne mahtuvat makrojen puitteisiin eli If It Fits Your Macros.

IIFYM:ssä on tärkeää valita ravintorikkaampia vaihtoehtoja, vaikka periaatteessa mikä tahansa ruoka voisi sopia, kunhan se sopii makroihin. Tämä auttaa varmistamaan, että ravintoaineiden tarpeet täyttyvät ja terveyttä edistävät tavoitteet saavutetaan.

Kuitenkin on tärkeää huomata, että vaikka IIFYM voi olla tehokas painonhallinnassa, terveellisen ruokavalion ja ravitsemuksen monimuotoisuus ja laatu ovat edelleen olennaisia pitkän aikavälin terveydelle. IIFYM voi olla hyödyllinen työkalu, mutta se ei saa korvata terveellisten ruokailutottumusten ja monipuolisen ruokavalion perusperiaatteita.

Tätä periaatetta käytän ajoittain edelleen. Mutta kun vuoden 2022 lopussa lähdin pudottamaan painoa 90 kg -> 80 kg, käytin tarkkaa kalorien laskentaa. Tästä lisää täältä.Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *